نخود حاوی روی است و بنابراین اطمینان می دهد که انسولین می تواند بهتر جذب و ذخیره شود بنابراین مصرف این حبوبات برای افراد دیابتی بسیار توصیه می شود، همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
نخود خام در بازار یکی از مهم ترین مواد غذایی در غذاهای خاورمیانه است که حاوی مواد مغذی زیادی مانند فیبر، پروتئین و ویتامین ها است.
می توانید این حبوبات را به صورت غلات کامل (خام یا پخته) یا آرد فرآوری شده از فروشگاه ها یا بازارها خریداری کنید.
غذای اصلی: تاجین با هویج، نخود و کشمش
زمان آماده سازی: 20 دقیقه – زمان پخت: 15 دقیقه
مواد لازم برای 4 نفر
1 عدد پیاز
2 حبه سیر
زنجبیل 2 سانتی متر
فلفل قرمز 2 عدد
500 گرم هویج
2 قوطی نخود (هر کدام 400 میلی لیتر)
کشمش 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
1 قاشق چایخوری گشنیز آسیاب شده
1 قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
1 قاشق چایخوری پودر پاپریکا شیرین
2 عدد چوب دارچین
1/2 قاشق چایخوری راس الحنوت
نمک
فلفل از آسیاب
500 میلی لیتر آب سبزیجات
1 برگ بو
سبزی گشنیز خرد شده 2 قاشق غذاخوری
نمک دریا درشت
آماده سازی
پیاز را پوست گرفته و خلالی کنید، سیر و زنجبیل را پوست بگیرید و هر دو را ریز خرد کنید و فلفل ها را بشویید، نصف کنید، دانه ها را جدا کنید و ریز خرد کنید و هویج ها را پوست بگیرید و خلال کنید.
نخودها را در آبکش بریزید و آبکشی کنید و کشمش را در مقداری آب خیس کنید.
روغن را در یک تاگین یا قابلمه گرم کنید.
پیاز، سیر و زنجبیل را در حین هم زدن حدود دو دقیقه در آن تفت دهید و ادویه ها را اضافه کنید و یک یا دو دقیقه تفت دهید و ادویه زدن با نمک و فلفل.
هویج، فلفل قرمز و نخود را با هم مخلوط کنید و بگذارید کمی دم بکشد، سپس همه چیز را با آب سبزیجات پاک کنید، برگ بو و کشمش را اضافه کنید و سبزیجات را در تاجین در بسته یا در قابلمه حدود ده دقیقه بپزید تا هویج ها نرم شوند.
در کاسه ها بچینید، گشنیز و نمک دریایی درشت بپاشید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.