خبر خوش! با سس مایونز همین امروز با کک و مک خداحافظی کنید

همه ما می دانیم و اکثریت قریب به اتفاق ما سس مایونز را دوست داریم اما آیا ما واقعاً می دانیم که چیست؟ این یکی از بسیاری از کنجکاوی های «علمی» آشپزخانه است که در این مقاله برای شما توضیح می دهیم.
برای تهیه سس مایونز فقط به دو ماده اولیه نیاز دارید: زرده تخم مرغ و روغن.

فقط با این دو ماده می توانیم سس غلیظ و خامه ای درست کنیم سپس، بدیهی است که می توانید (و باید) مواد دیگری مانند سرکه یا لیمو (یا هر دو)، نمک و سایر مواد مانند خردل، واسابی، سیر… را اضافه کنید، اما همه آنها اختیاری هستند.

به سس مایونز یا سس مایونز که با زدن تخم مرغ و روغن درست می شود، معروف است و این اصطلاح از کلمه فرانسوی مایونز گرفته شده است.

سس مایونز امروز سس سردی است که از امولسیون کردن مواد آن تهیه می شود علاوه بر تخم مرغ و روغنی که زده می شود، معمولا آبلیمو و نمک هم اضافه می شود.

منشا سس مایونز در اسپانیا است و نام این پانسمان در واقع به ماهون، شهری در جزیره منورکا مرتبط است.

سس مایونز امروز

در قلمرو اسپانیا و همچنین در کشورهایی مانند فرانسه و ایتالیا، معمول است که سس مایونز به روشی صنایع دستی برای طعم دادن به ماهی و سبزیجات تهیه شود.

با این حال، سس مایونزی که بیشترین مصرف را در سرتاسر جهان دارد، آن است که به صورت صنعتی تولید می‌شود و عموماً برای همبرگر، هات داگ (هات داگ یا هات داگ) و سایر فست فودها تولید می‌شود.

سیب زمینی سرخ کرده، ساندویچ و سالاد نیز اغلب با سس مایونز چاشنی می شوند و حتی در غذاهای دیگر نیز می توان از سس مایونز استفاده کرد، زیرا استفاده از آن اساساً به ذائقه مصرف کننده بستگی دارد.

مهم است به خاطر داشته باشید که در مورد سس مایونز خانگی یا صنعتی، سس ممکن است حاوی باکتری هایی از جنس سالمونلا باشد که باعث بیماری به نام سالمونلوز می شود.

این به این دلیل است که از تخم مرغ خام استفاده می شود که ممکن است آلوده باشد.

سس مایونز صنعتی این مشکل را ایجاد نمی کند زیرا از پاستوریزه کردن تخم مرغ استفاده می کند، اگرچه چربی بالای آن می تواند به افزایش بیش از حد کلسترول و در نتیجه خطر ابتلا به اختلالات قلبی عروقی کمک کند.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.