سس مایونز یا ماهونزا در اسپانیا یک سس سرد امولسیون شده است که عمدتا از تخم مرغ کامل و روغن نباتی کوبیده تهیه می شود.
منشأ منورکا، معمولاً با نمک، آب لیمو یا سرکه چاشنی می شود این سس با منشاء اسپانیایی است امروزه طبق قانون کلی سبزیجات و ماهی از آن در بسیاری از غذاهای بین المللی به عنوان همراه استفاده می شود.
منشا سس مایونز دو کیلویی از اوایل قرن بیستم توسط محققان مورد تردید قرار گرفته است. امروزه هنوز در اسپانیا، کوبا، ایتالیا، فرانسه و بلژیک با دست و با مخلوط کن و بدون ملات ساخته می شود، اما در بقیه کشورهای غربی مصرف این سس عمدتاً منشأ صنعتی دارد.
سس های امولسیون شده در قرون وسطی
اگر به قرن چهاردهم بازگردیم با توصیفات قرون وسطایی در مورد آنچه امروزه می توان سس های امولسیون شده در کتاب غذا شناسی معروف آجادا به عنوان چاشنی بر اساس سیر چرخ شده، مخلوط با گوشت یا گوشت نام برد.
آب ماهی و غلیظ شده با خرده نان، سس فوق الذکر برای چاشنی گوشت خوک یا مارماهی کباب استفاده می شد این دستور العمل ها به روشی مشابه در دیگر متون ایتالیایی آن زمان آمده و آن را سفید می نامند.
سس مایونز مخلوطی از سیر خام، پنیر و سس آب است آلمودروت همچنین می تواند تخم مرغ آب پز، روغن، ادویه و غیره را حمل کند این سس با نام ajoqueso و در آشپزی جزایر قناری به عنوان almogrote باقی می ماند.
دستور العمل هایی در مورد نحوه درست کردن جوورت سس مبتنی بر جعفری و سرکه صحبت می کنند که در قرون وسطی رایج بود و به روش اصلی افزودن نان برشته شده، فندق، گردو و زرده تخم مرغ را توضیح می دهد.
سس توصیف شده و شناخته شده در قرون وسطی آلیدم بود که از تخم مرغ کامل یا زرده کوبیده تهیه می شد و به آن ترشی، آبگوشت یا مایعات دیگر اضافه می شد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.